onsdag 25 mars 2009

Träningar

I måndag eftermiddag var det dags för vår första Peggy-träning. För er som inte vet vem hon är har hon hemsida www.kennelreloads.com. Det var några av träningsfreakarna i kull 10, Qvicka, Tolle, Unni och Vilde som träffades. (Raikos matte Stina var sjuk :( ) Vi tränade olika varianter av svåra enkelmarkeringar. Men viktigast var passiviteten och jaktfoten. Peggy har ett jätteintressant förhållningssätt till passiviteten som jag anammade direkt. Nämligen att helt nonchalera hunden. När den har rätt attityd dvs tyst och uppmärksam belönar man med en aktivitet t.ex. godis, lite lydnad eller liknande. Det passade Vilde finfint. Vi fick även gå med lösa hundar på linje medan Peggy kastade tennisbollar och dummies. Det var svårt men det gick jättebra! Det enda som V inte fixade under träningen var minnesmarkeringen. Det snurrade nog för mycket i hans huvud för när vi testade i går gick det utmärkt. Hemläxan är jaktfot och passivitet.

I går eftermiddag hade vi träning med Git. Vilde var totalt vild. Hade bestämt att träna platsliggning men han hade myror i brallan. Det verkade som han aldrig hade gjort det. Snacka om bakslag. Men jag fick ett jättebra tips på hur vi ska träna in tandvisningen genom att använda domaren som target.
Fotgåendet gick bättre. Fick bekräftat att vändningarna inte sitter riktigt än. Han ligger inte på en tia än så vi fick tips om hur vi kan utveckla vändningarna så att rumpan hamnar exakt där den ska. Han har nämligen en böjelse för att putta in den lite bakom mig. Jag ska också vara mer distinkt för att underlätta. Men grundträningen satt som en smäck och jag fick bekräftat att han nu kan inångarna till 100%!!!! Jippi!

Inga kommentarer: