tisdag 4 mars 2008

Lyckliga Lovis

I går tog vi stygnen på Lovis och hon fick gå sin första promenad utan koppel på nästan tre veckor. Gissa om hon var lycklig! Fyra ben rätt ut och skutt skutt skutt. På kvällen linkade hon runt och var stel. Diagnosen var lätt ställd - träningsvärk!! I morse var hon som vanligt igen men vi kommer att hålla oss till något kortare rundor den första veckan så att hon får komma tillbaks i form igen.
I dag träffades Helena, Gunilla o jag vid Lerums brukshundklubb. Vi tränade i dryga två timmar. Massor med skott, stadga, dubbelmarkeringar, linjetag samt enskilda dirigeringsövningar. Tänk vad det är nyttigt att träna själv när det är andra par runt omkring som tränar sina hundar. Jag glömmer ofta det för vi får ju så ofta hjälpa varandra med att kasta o skjuta. Var riktigt nöjd med Astrid som både hade bra fart hela tiden och var på ett strålande humör. Ska försöka minnas den känslan länge. Passet avslutades med att vi grillade Helenas medhavda korv med bröd. Det smakade underbart, speciellt som kvällen närmade sig och det blev riktigt kyligt. De extra korvarna som fanns, försvann ner i magarna på SSRK-folket som anslöt för att lyssna på Willy G's tankar om jaktprov.
En blixtvisit hemma där Astrid byttes ut mot jägarböckerna. I kväll fick vi reda på att det drar ihop sig mot slutprovet. Gulp!! Sanningens ögonblick närmar sig...

Inga kommentarer: