tisdag 5 augusti 2008

Lovis special

Började med wt. Hon höll ihop riktigt bra även om hon inte var helt nöjd med skotten. Så här gick det:
Markering med skott - 0 p. Hon missade den helt enkelt. Inget att säga om det.
Vattenmarkering med skott - 16 p. Tyst och lugn. Snygg markering men gick en bit på land och droppade dummien ett par gånger.
Minnesmarkering - 16 p. Här skulle vi gå ett varv runt ett träd med lös hund efter det att de markerat innan vi skickade. Gick utmärkt, men hon snurrade lite, fick stötta henne vid upptaget och fick (naturligtvis) inte dummien i hand.
Markering/dirigering - 14 p. Först en enkelmarkering och sedan en dirigering till samma plats. Fick stötta henne lite vid upptagen och naturligtvis dåliga avlämningar. Men annars helt ok.
Närsök - 14p. Borde hetat "härsök" för vi stog precis vid rutan. Lovis hittade en direkt som hon droppade och tog en annan. Sen började det åska och hon blev helt blockerad. Fick i alla fall in två och hon arbetade jättefint med näsan. Därav poängen.
Totalt 60 p vilket är helt ok!

Dagen efter var det agility. Först Agilityklass. Det gick så bra! Hon följde fint och slarvade inte med kontaktfälten. Nu kommer OM nr 1: Om hon inte hade hoppat snett tredje gången genom däcket och dessutom hoppat fel väg tillbaka (nu diskades vi inte utan fick 50 hinderpoäng per diskning) hade vi minst kommit top 5. Nu blev det i stället en 17 plats av 37 hundar vilket är rätt ok.
I Hoppklassen gick det ännu bättre. Allt flöt bra och hon följde så bra så bra. Om jag lyckats stoppa henne så att hon inte fått fel ingång i slalomen vilket gjorde 5 fel o lite tidsfel (vi ligger alltid på gränsen tidsmässigt) hade vi även här säkert kommit top 5 (kanske top 3). Nu blev det en 10 plats och det är jag jättenöjd med. Det är ju inte bara vi som har en massa "om" i protokollet.
Så summa summarum är jag jättenöjd med Lovis!!

Inga kommentarer: