onsdag 30 juli 2008

Från klarhet till klarhet

I går tränade vi att bära med 2kilos hantlar. Lätt som en plätt sa lillhulken. Än så länge har jag inte hittat något han inte bär (inklusive fulla grillkolspåsar). Enda problemet är att vissa saker (t.ex. kaninen) är så spännande att han ogärna lämnar den ifrån sig. Han sitter helt lugnt 3 meter från mig med kaninen/fågeln i munnen och varesig matskålar, korv eller köttbullar kan övertyga honom. I stället kör jag med ren lydnad dvs stanna kvar. Då funkar det. Ska börja med att byta med ett annat vilt så att belöningen är total när han kommer.

I söndags var lillhusse Erik med ut och badade hundar. V hittade då sitt hittills märkligaste fynd - en nudist! Spännande sa V. Nudisten var inte lika förtjust och slängde snabbt en handuk över "apporten". Fick med oss V efter lite övertalning och vi gick en promenad i vattnet i stället (det är väldigt långgrunt). Härligt tyckte hundarna.

I går kom lillhusse Jacob hem efter att ha varit hos sin mormor i 2,5 vecka. Han kände knappt igen V! All valppäls borta plötsligt. Men när han klivit av tåget kände han igen den lilla duracell-kaninen. Han som aldrig tar slut ni vet!

I dag ska jag packa inför specialen. Måste försöka hinna med ett träningspass också. I morgon bitti sticker vi. Väderprognosen säger regn. Blä!!

Inga kommentarer: