onsdag 26 november 2008

Apporteringstestet


Har fått frågan hur ett sånt går till. Hunden ska prövas på 4 vilt. 2 vilt ligger ute i en ruta på ca 30x30 (tror jag). Sen går ett skott och ett vilt kastas. Skytten går vidare och skjuter ett skott ute i rutan. Vidare promenad av skytten/kastaren och ytterligare ett skott/kast görs. Sen går skytten tillbaka och hunden skickas. Hunden ska sedan plocka in minst 3 vilt som ska lämnas i förarens närhet. Vattnet är en enkelmarkering med vilt.

Hur gjorde Vilde? Tja tiden hade jag inte koll på men som ni ser på bilderna var det full fart med finfina grepp. Konstigt nog lämnade han bara anden riktigt bra i hand, han som är stensäker på just avlämningarna. Men det är säkert en komination av att jag sträckte ut handen (typiskt dum tävlingsgrej) och att det stod massa människor precis bakom. Annars var det mvg som ni ser av kritiken. Vattnet var strålande, även om han faktiskt först hoppade i utan kast. Trodde nog att det var ett härligt vinterbad som bjöds. Han var vääääldigt besviken (men tyst) när han bara fick hämta en gång.

Glömde att skriva tidigare att det såklart inte var bara Vilde som gjorde testet. Vi var ett tappert gäng tollarboare som trotsade snödrivor, blåst och minusgrader. Men om deras bedrifter kan ni läsa på Louise och de andras hemsidor. Nu är jag på väg till Stockholm igen, men utan hund. I kväll är det avslutning på agilityn.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis Titti och Vildeman till apporteringstestet! Kul att det går så bra för er o alla syskonen till Vilde!