tisdag 10 november 2009

Söndagens aktivitet

Så var det dags för avslutningstävling. Det var Jaanas o min fortsättningsgrupp som skulle sätta sina kunskaper på prov. Vi hade fått låna Jan-Inges härliga marker och lagt upp ett litet jaktprov utan vatten. Provet bestod av två enkelmarkeringar, en väldigt enkel och en klurig över en bäck bakom ett buskage. Sen var det ett vanligt linjetag och slutligen ett jättestort sök med många roliga övergångar.

12 av 13 deltagare dök upp. Inte illa i dessa influensatider. Dom hade i förväg fått välja mellan vilt o dummies. 9 valde dummies. Det visade sig att alla hade jättefin stadga och de flesta var helt tysta. Fotgåendet var ok och markeringarna löstes av i stort sett alla. Det som vållade problem var helt otippat linjetaget. Bara en spikade det. Även söket var svårt, men det visste vi ju. Många ahaupplevelser, goa skratt och en och annan frustrerad husse och matte fick vi uppleva under dagen.

Innan deltagarna kom hade jag tänt en lägereld så dom kunde sitta o mysa o grilla korv medan dom väntade på sin tur/pustade ut efter tävlingen.

Till slut var det dags för prisutdelning. Det blev en etta, en bunt tvåor och treor samt ett par nollor. Och så fick Jaana o jag varsin fantastisk viltkokbok. Tack!!!!

En lärorik dag blev det för oss alla och nu tar vi jullov. Till våren ses vi igen!!

Inga kommentarer: