torsdag 21 maj 2009

Fullt ös....

I går: Anita N med Vilde och jag är såååå nöjd. Vilken instruktör!!! Vi tränads stadga på längden o tvären. Vilde höll ihop nästan hela tiden, men efter en jättelång stadgeövning fick han ett bryt o försökte ta allt. Det diskuterade han o jag och så var det bra med det. Anitas kommentar om Unni, Qvicka, Tolle o Vilde (som var dom som var med i går): Ligger över normalnivå vad gäller moment. Riktigt duktiga!! Men..... de heta hundarna (typ Vilde) måste vi passa på. Träningen går jättebra och vi arbetar helt rätt. Det är som att arbeta med en apterad bomb. Håll tungan rätt i mun, annars.....
I dag: Avslutning på våra jaktkurser. Våra instruktörer är wt-domare så dom hade gjort ett wt för oss med 4 stationer.
Ökl Astrid: Linjetag över en pyttesjö. Fick göra ett omskick o hon gick runt sjön - 8. Vatten: En dubbel land o vatten. Spikade land men fick dirigera henne till vattnet (pyttesjö som ligger i en gryta) - 9. Närsök: oooooh vilket slarv av matte. Slafs trams ut, men hon fixade ihop det och fick en 10:a. Markering: En dubbel med skott. Inte fullt ös samt en dirigering så det blev 15p Totalt 42. Jag är nöjd!!
Nkl Vilde: Linjetag på land: Svår placering, bara 3 av 8 fick över 5p. Vilde fick 15!! Han var underbar att dirigera. Vatten: En enkel. Kapang. 20 p. Närsök: Rakt ut, sökisök o rakt in - 20p. Markering en dold enkel. Kapang - 20 p. Totalt 75 p o vinnare!! Synd att det inte var ett utlyst prov då domarna har behörighet att premiera!
Avslutade hunderipasset med ett besök hos Özet. Vilken kille! Han är i princip dubbelkusin till Vilde. Märks släktskapet får matte o husse något att bita i. Özet gör det redan (bitts alltså) Hoppas det funkar med min valp/unghundskurs till hösten. För jag vill absolut följa den unga mannen. Som grädde på moset hämtar Annelie sin lilla Smilla idag. Ytterligare en liten tollare som vi hälsar välkommen till västkusten!
På lördag sticker V o jag till Fegen. Då är det en helgs lagkamp som gäller. Första priset är så fint att det är värt att slåss för!! Återkommer med rapport.

Inga kommentarer: