lördag 27 mars 2010

Vi drar till fjällen!

Bilen är packad o klar. Åre väntar!!! I år känns det inte riktigt lika spännande med snö, men det ska bli underbart att ha en veckas ledigt med hela familjen. Jag har tillbringat veckan i Riga och kom hem sent torsdag kväll. Hundarna har alltså fått vila.
I dag var Vilde o jag på vår kurs. Temat för dagen var markeringar. Först gjorde vi en 2,5 dvs det kastas en dubbelmarkering. När hunden hämtat en dummie kastas ytterligare en markering o hunden ska hämta båda. Första gången tyckte Vilde att det var svårt. Andra gången löste han det helt ok. Sen var det en trippel högt uppe på ett sandtag med olika nivåer. Vilde löste det riktigt bra. Två spikade han och den tredje klarade han med ett omskick utan stöd. Helt i klass med de riktigt duktiga hundarna!
Utöver det gjorde vi en linjetagsövning i grupp. Alla förare hade lagt ut tre dummies på rad rakt fram i förhållande till hunden. Sen skickades hund nr ett. När den greppat sin dummie skickades nr två osv. På så sätt fick alla arbeta med ordentlig störning. Det var busenkelt sa Vilde. Han blir lite förvånad när det kommer andra rusandes men det är inget som stör honom. Duktigt kille!!!
Ska försöka ta lite bilder i Åre och liva upp bloggen lite!
Vi hörs.

Inga kommentarer: